• İş İngilizcesi (Duyuru Tarihi: 9 Kasım, 2018 - 18:30)
  • ÖSD A1 A2 B1 B2 Sınavı (Duyuru Tarihi: 9 Kasım, 2018 - 18:27)
  • YDT Kökdil' de (Duyuru Tarihi: 9 Kasım, 2018 - 18:27)
  • Rusça Arapça yeni sınıf! (Duyuru Tarihi: 23 Kasım, 2017 - 12:46)
  • italyanca ispanyolca yeni sınıf (Duyuru Tarihi: 23 Kasım, 2017 - 12:57)

Aile Birleşim için istenen belgeler nelerdir?

Temel dil bilgisi sınav sonuç belgesi (sertifika) aslı ve 2 fotokopisi.

2 adet ikamet müsaadesi başvuru formu. Bu form Almanca olarak doldurulacaktır.

En az 12 ay geçerli pasaport. Pasaportunuz 10 yıldan daha eski olmamalı ve vize basılabilmesi için boş sayfası olmalı. Pasaport son medeni hale göre düzenlenmiş olmalı. “evli” ibaresi olmalı ve kadınlarda evlendikten sonraki soyadına göre düzenlenmiş olmalı.

3 adet biyometrik vesikalık fotoğraf.

Başvurana ve eşine ait ayrı ayrı alınmış “Tam Tekmil Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği” aslı ve fotokopisi. Bu belgede yer alan “Düşünceler” bölümü eksiksiz ve tam olarak doldurulmalı. Daha önceki bütün evlilikleri, anne – baba ve çocuklar vb. Bu belge nüfus dairelerinden alınacaktır. Herhangi bir Nüfus Dairesinden bu belge alınabilir. Başvuru İstanbul Almanya Başkonsolosluğu’na yapılacaksa bu belgenin yeminli tercümandan Almancaya çevrilmesi gerekmektedir.

Almanya’da yaşayan eş, Alman Vatandaşıysa; Alman kimliğinin fotokopisi. Başka ülke vatandaşıysa pasaportunun fotokopisi, pasaportun oturum müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi.

Uluslararası evlenme kayıt örneği aslı ve fotokopisi. “FORMÜL B” adı verilen bu belge de nüfus dairelerinden alınacaktır.

Başvuranın pasaport fotokopisi.

Evlilik cüzdanının fotokopisi.

Müracaat şahsen yapılmak zorunda.

Başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalı.